καρκίνος μαστού, μαστογραφία, μαστολόγος, γυναικολόγος, χειρουργός, μαστολογία, έλεγχος μαστού, παθήσεις μαστού

» Αρχική    » Συνδέσεις   
Βιογραφικό


Σύντομο βιογραφικό / Ακαδημαϊκές Σπουδές


Ο Χρήστος Μαρκόπουλος είναι Καθηγητής Χειρουργικής στην Ιατρική σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι ο ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (2000-2015) και είναι εκλεγμένο μέλος της Executive Committee της EUSOMA (Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικών στον Καρκίνο του Μαστού) και Αντιπρόεδρος του UEMS-EBS-Division of Breast Surgery (εξετάσεις Ευρωπαϊκού Διπλώματος Χειρουργικής Μαστού). Είναι επίτιμο μέλος της Τουρκικής Ακαδημίας Μαστού (SENA-Turk) και της Ένωσης Χειρουργών Μαστού της Ρουμανίας.

Γεννήθηκε το 1955 στην Καβάλα, σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου και έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορος το 1988. Έλαβε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής το 1985 και στη συνέχεια μετέβη  στο Λονδίνο, ως υπότροφος του «Ωνάσειου Ιδρύματος», με σκοπό την εξειδίκευσή του στο Καρκίνο του Μαστού. Εκεί εργάσθηκε ως έμμισθος επιμελητής της Κλινικής Μαστού των  Νοσοκομείων  St. George's Hospital και The Royal Marsden Hospital (London Fulham road & Sutton-Surrey).  Επιπλέον, υπήρξε ερευνητής του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου Ludwing Institute for Cancer Research (London Branch).

Ολοκληρώνοντας το ερευνητικό του έργο, έλαβε το πτυχίο Master of Philosophy (MPhil Degree) στην Ογκολογία – Καρκίνος Μαστού από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Ερευνητική / Διδακτική Δραστηριότητα
Παράλληλα με το κλινικό του έργο, ασχολήθηκε και με τις κλινικές μελέτες με αποτέλεσμα σημαντικές δημοσιεύσεις σε διεθνή ιατρικά περιοδικά υψηλού κύρους όπως το NEJM, Lancet, JAMA και BMJ. Είναι μέλος του Editorial board και Reviewer σε αρκετά διεθνή Ιατρικά περιοδικά.
Συμμετέχει στα Μετεκπαιδευτικά μαθήματα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομικής, της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Ελληνικής Εταιρείας Γηριατρικής Ογκολογίας και της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού.
Είναι μέλος 13 Ελληνικών και 11 Διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών με συμμετοχή σε θέσεις του ΔΣ και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου σε 3 μη επιστημονικές οργανώσεις (Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου, Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, EUROPA DONNA HELLAS).
Έχει συμμετοχή σε 40 ερευνητικά προγράμματα, στα περισσότερα ως κύριος ερευνητής και Εθνικός αντιπρόσωπος σε Πανευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, (TRANSBIG Network of Excellence) και υπεύθυνος των κλινικών μελετών της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού από το έτος 2000. Μετέχει σε Διεθνείς, πολυκεντρικές, κλινικο/εργαστηριακές μελέτες και διεθνείς ερευνητικές ομάδες για το Καρκίνο το Μαστού. Έχει άνω των 300 δημοσιεύσεων σε Διεθνή και Ελληνικά Ιατρικά περιοδικά, με περισσότερες από 3.500 αναφορές (citations) στη διεθνή βιβλιογραφία, και έχει δώσει περισσότερες από 100 Διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής σε Διεθνή και Παγκόσμια συνέδρια για το Μαστό και 200 Διαλέξεις ως προσκεκλημένος σε Ελληνικά συνέδρια Μαστού. Είναι συγγραφέας 7 Βιβλίων για τις Παθήσεις και το Καρκίνο του Μαστού και Επιστημονικός Εκδότης επιπλέον 17 βιβλίων.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ
» Εγχειρίδιο Παθήσεων του Μαστού 2007
Όλες οι εκδόσεις »

» Δημοσιεύσεις στο PUBMED (Link)
» Δημοσιεύσεις σε ειδικά θέματα
» Υποτροπή Καρκίνου Μαστού: πληροφορίες
» Λεμφοίδημα: Ερωτήσεις και Απαντήσεις


 
Copyright © 2011 Χρήστος Ι. Μαρκόπουλος. All Rights Reserved.